dimecres, 18 de novembre del 2009

Grècia i Albània


Finalment hem sortit de Turquia... no hi hem pedalat tant com ens hagues agradat pero les coses van com van. Ara almenys sembla que tornem a anar be, nomes falta que el temps s'arregli, fa molt fred i ens hi ha plogut bastant, a mes algun cim ja comença a estar nevat.
Aqui a Grecia estem escandalitzats, despres de passar tan temps pagant menys calers per tot, entrar a la zona €uro, ens ha semblat que ens atracaven, aixi doncs que la nostra dieta s'ha basat en entrepans, de cantina a cantina.


Deixant a banda els preus, tambe ens ha xocat veure que les botigues, bars, restaurants tenen horaris, en fi... que es com estar a casa.
De Grecia ja n'haviem sentit a parlar, sobretot de les Illes, del Sud del pais, el problema esta en que nosaltres ens hem cenyit a visitar la banda Nord, d'Est a Oest, i si, ha set xulo, pero no espectacular.


D'esglesies n'hem vist un pilot, i hem pogut pedalar per zones mes poblades o menys. Ara be, el problema en els llocs on tenen altres alfabets es el de sempre, que et perds i acabes anant per on no toca, com a l'autopista, o se't fa de nit pel cami... de fet, aqui a les cinc ja es fosc.




Els dies a Grecia ens han passat que no ens n'hem ni adonat, i amb poc temps hem arribat a Albania, un pais que ens ha impactat. aquí encara hi hem estat menys que a Grecia, pero pel que hem pogut veure, dona la impresio que van força enrera. Viuen en cases inacabades, algunes carreteres estan destartaladissimes, tenen blocs d'edificis que foten mitja por, fabriques abandonades, tones d'escombraries per tot arreu ... i es veu gent bastant pobre. Tot i aixo per la mala fama que tenen els Albanesos a casa, els pocs que hem tingut temps de coneixer, han set super honestos.




Reapareixen els carros a la carretera, la venda ambulant... i algun super cotxas impagable per la majoria.





Tot el paissatge esta atiforrat de bunquers.

I de la de porqueria que hi ha per terra hem batut el nostre record de punxades: 3 en un dia...

mmmmmm... els fast foods!